Looking : to the kitchen.

29. května 2011 v 20:26 | Rosie |  LOOKING
No. Chcete někdo vynikající chutný, šťavnatý a jednoduchý receptík pro kuřecí maso? Tak to pro Vás jeden mám. Nachystejte si tak dvě hodinky volna a kuřecí maso a ingredience a pusťte se do toho, myslím, že to bude chutnat všem komu nabídnete.

Ingredience k Bylinkovému kuřeti na smetaně
kuřecí prsa, jakékoliv množství dle potřeby
3-5 vrchovatých lžic smetany (+bílý jogurt, není však nutné)
3-6 druhů čerstvých bylinek (majoránka, tymián, bazalka, petrželka...)
koření na kuřecí maso "7 bylin"
Lžíci až dvě vymačkané rajčatové šťávy (čerstvě)
Rajčata, papriky, cibulka, okurek do salátu, hlávkový salát (podle vaší chuti a výběru)
Olivový olej, citron pro dochucení

Návod k přípravě, po lopatě.
Bylinky nakrájíme na úplně drobné částečky, zhruba tolik, jak moc bylinkové chcete kuře mít, rozdělíte na třetiny. Třetinu si odložíte vedle, zbylé dvě třetiny promícháte se smetanou, vymačkanými rajčaty.
Nakrájíte si kuřecí maso na proužky nebo kostičky a začnete je smažit na trošce oleje nebo na másle. Když bude maso pěkně bílé, přidáme malou část čerstvě nadrobno nakrájených bylinek.
Smažíme do zlatova, pak přidáváme pomalu omáčku (ta majda co sme dělali na začátku), dál smažíme a přidáváme koření, bylinky, bílý jogurt a vařící vodu aby se to nepřipalovalo a bylo to šťavnaté).

Jako oblohu můžete zvolit...
Zeleninový salát, dochucený solí, olejem a citronem a vařené brambory.
Zabalit maso do tortilly, naprosto dobré.

Dobrou chuť
Rosie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama